Sinterklaasrijm uit Arnhemse cel voor dochtertje van 3 ontroert: ‘In uw boek moet zij wel staan’

ARNHEM - Het wordt opnieuw een eenzame pakjesavond in de Arnhemse Blue Band Bajes voor T.U. (45). In een melancholische bui heeft hij de sint in dichtvorm gevraagd zijn dochtertje Melissa van 3 jaar niet te vergeten. De gedetineerde won er de dichtwedstrijd van de Penitentiaire Inrichting Arnhem mee.

Het winnende gedicht van de Arnhemse gedetineerde T.U.
Volledig scherm
Het winnende gedicht van de Arnhemse gedetineerde T.U. © DG

Het sinterklaasgedicht van de gedetineerde T.U. heeft veel weg van André Hazes’ eenzame kerst. ,,Als ik alleen in mijn cel zit schrijf ik graag de problemen van mij af.

Juist in deze tijd wil je bij je kinderen zijn. Toen ik daaraan dacht had ik het gedicht in 10 minuten op papier”, vertelt U. vanuit zijn cel.

Over een klein jaar heeft de 45-jarige gedetineerde zijn straf erop zitten, waarvan een groot deel in een Duitse cel. ,,Een paar jaar geleden heeft de politie in Zuid-Duitsland aan de grens met Zwitserland een vrachtwagen met drugs van de weg gehaald.’’

,,Op een plakbandje zat één vingerafdruk van mij. Omdat ik in 2005 heb vastgezeten kwamen ze bij mij terecht. Of ik er wel of niet iets mee te maken heb gehad, maakt nu niet meer zoveel uit. Ik heb meegewerkt aan het Duitse onderzoek en heb daar enkele jaren gezeten.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.