Volledig scherm
Een auto en partytent gaan in vlammen op in Arnhem. © Roland Heitink

Slaat Arnhemse pyromaan weer toe? Politie onderzoekt volgende autobrand

ARNHEM - Het is weer raak in Arnhem. Op De Haven van Coers is in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto volledig uitgebrand. De politie sluit brandstichting niet uit en is een onderzoek gestart.

De brand in de Fiat werd rond 00.10 uur ontdekt. Het voertuig stond geparkeerd onder een partytent. Die is samen met de auto volledig in vlammen opgegaan. De brandweer wist het vuur snel te blussen, maar er is alleen nog maar een wrak over.

De politie sloot in augustus niet uit dat pyromanen in Arnhem-Zuid en Presikhaaf (Arnhem-Noord) actief zijn. Zij zouden elkaar kopiëren. In de zomer werd elke autobrand in Zuid gevolgd door een autobrand in Noord.

De politie ziet de autobranden als ernstig crimineel delict. Elke brand wordt grondig onderzocht. ,,Daarbij houden we rekening met verschillende scenario’s, dus ook met kopieergedrag. Het is niet uit te sluiten dat meer verdachten betrokken zijn bij de autobranden en dat ze elkaar volgen”, zei wijkagent Vera Bout uit Arnhem-Zuid eerder tegen deze krant.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.