Volledig scherm
De Brunelsingel, waar het incident plaatsvond. © Google

Slachtoffer eist 10.000 euro van schietende bestuurder Arnhemse volksclub

ARNHEM - De 40-jarige Arnhemmer die begin maart door volkszanger en voetbalvoorzitter Eef K. werd neergeschoten eist 10.000 euro aan smartengeld. 

Dat bleek dinsdagmiddag tijdens de rechtszitting waar de flamboyante voetbalbestuurder van de Arnhemse voetbalclub MASV terechtstond. K. raakte de Arnhemmer in borst, buik en arm. 

Beide mannen kregen eerder op de carnavalsavond in een café op de Korenmarkt ruzie met elkaar. Later  die nacht verscheen de Arnhemmer plotsklaps aan de deur van de woning van Eef K. in Arnhem-Zuid. Hij sloeg met een kettingzaag de ruit van de voordeur kapot. 

In shock

K. die door zijn club geschorst is, zegt dat hij  puur uit lijfsbehoud heeft geschoten. Hij wilde zijn gezin beschermen. ,,Het was een overval, een aanslag op mijn eigen huis. Ik was in shock.” 

De Arnhemmer zou hem op de Korenmarkt al met de dood hebben bedreigd.  Volgens K's advocaat was er ondanks het schieten geen sprake van levensgevaar: K. schoot met een zeer klein pistool van licht kaliber door de houten voordeur. 

Volgens de officier van justitie blijkt niet direct uit het dossier dat K. in ‘een hevige gemoedstoestand’ verkeerde.

De strafzaak is aangehouden tot oktober. De rechtbank wil de echtgenote van Eef. K op zitting horen als getuige. Bij de rechter-commissaris worden twee getuigen gehoord, die bij de ruzie bij het café aanwezig waren. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.