Volledig scherm
De rechtbank in Arnhem ter illustratie. © ANP

Slachtoffer huiselijk geweld: ‘Ik wil niet bij die vrouwen horen die het niet kunnen navertellen’

ARNHEM – Een bewoner van de Geitenkamp hoort in de nacht van 1 mei vorig jaar een vrouw roepen: ‘Help mij! Hij vermoordt mij!’ Hij gaat naar buiten en ziet hoe zijn buurvrouw, terwijl ze onder het bloed zit, door haar man aan haar haren naar binnen wordt getrokken. 

Ze roept dat hij een wapen heeft. Als hij naar ze toe loopt, laat de man los. De bewoner brengt de vrouw in veiligheid en belt de politie. Die vindt op aanwijzing van de vrouw een doorgeladen vuurwapen op haar zolder.

Quote

We wachten de dag dat hij vrijkomt in angst af.

Aangeefster huiselijk geweld

Angst

,,We wachten de dag dat hij vrijkomt in angst af. Ik wil niet bij die vrouwen horen die het niet kunnen navertellen”, aldus de vrouw gisteren op de rechtszitting tegen haar ex-man met wie ze twee kinderen heeft.

Ze kwam er met zwellingen en relatief kleine verwondingen vanaf. Maar het had heel anders kunnen aflopen, aldus de officier van justitie. Hij eiste voor een poging zwaar letsel toe te brengen en wapenbezit een gevangenisstraf van negen maanden waarvan drie maanden voorwaardelijk, een contactverbod en hij wil dat de man een behandeling krijgt.

Verder vindt hij dat een vordering van 2.400 euro, waarvan de helft smartengeld, moet worden toegewezen. 

Deken in mond

Enkele dagen voor het incident besloot de vrouw de relatie met haar man, met wie ze negen jaar samen was, te verbreken omdat ze zich niet veilig voelde. Hij verhuisde, maar kwam nog veel over de vloer.

Die eerste mei lagen de kinderen boven te slapen en belde ze een vriendin. Ze had niet door dat hij stond te luisteren. Hij meende dat ze een man aan de lijn had, stormde naar binnen en begon op haar in te slaan. Hij sloeg haar met haar hoofd op de vloer en stopte een deken in haar mond om te voorkomen dat ze kon gillen. Aldus de vrouw in haar aangifte.

Wapen

Volgens de verdachte, die sinds die dag vast zit, klopt het niet. Hij had geprobeerd de telefoon af te pakken, zijn vrouw was in de worsteling op de grond gevallen en met haar hoofd tegen de kast gekomen.

Dat moet de zwellingen en verwondingen aan haar hoofd en arm verklaren en al het bloed in de woning. Wat betreft het wapen ontkent hij dat het van hem is. Zijn dna is er wel op aangetroffen.

Uitspraak: over twee weken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtgeweer op me’
    PREMIUM

    Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtge­weer op me’

    ARNHEM - Astrid Kersten heeft het wel gehad, na veertien jaar Geitenkamp. Ze wil zo snel mogelijk verhuizen van de bult. ,,Ik heb een buurvrouw gehad die een jachtgeweer op me richtte. Kerels die mijn huis binnendringen omdat ze denken dat ik als vrouw alleen een neukebol ben. Op straat ontmoet ik hondsbrutale kinderen die me een grote bek geven. Kankerwijf! Mijn eigen kleinkinderen durven hier niet meer te komen.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.