Rianda Krol van Moviera. ,,Heel veel vrouwen vluchten overhaast weg en staan hier soms echt met niks. Ze hebben zelfs geen extra kleding of ondergoed mee. Of alleen een plastic zakje met wat fotoboeken.”
Volledig scherm
PREMIUM
Rianda Krol van Moviera. ,,Heel veel vrouwen vluchten overhaast weg en staan hier soms echt met niks. Ze hebben zelfs geen extra kleding of ondergoed mee. Of alleen een plastic zakje met wat fotoboeken.” © Rolf Hensel

Slachtoffers huiselijk geweld leven in Arnhem bewust middenin woonwijk: ‘Term blijf-van-mijn-lijfhuis is iets van 40 jaar geleden’

ARNHEM/ OOSTERBEEK - De enige Gelderse crisisopvang voor vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld opent snel in Arnhem-Zuid. Niet ietwat verscholen aan de rand van een bos, zoals bij de oude vestiging in Oosterbeek, maar middenin de wijk Elderveld. ,,De taboesfeer moet er af.”

3 reacties

 • Jan Vries

  4 maanden geleden
  Heel goed dat er een plek is voor vrouwen in nood. Wel teleurstellend dat de buurt tegen is.
 • Nicky Jansen

  4 maanden geleden
  Helemaal eens met Mies. Oranje Huis, ik stel me daar iets heel anders bij voor.
 • Mies Bauwvrauw

  4 maanden geleden
  Waarom Oranje Thuis als je het taboe eraf wilt hebben. Welk helder lampje heeft dit bedacht? Oranje Thuis zegt niks, nul over de reden waarom vrouwen daarheen vluchten. Oranje Thuis verhuld juist de ernst en noodzaak. Ik denk eerder aan het koningshuis, wk voetbal en koningsdag dan aan een veilige haven voor vrouwen die in een geweldadige relatie zitten. Blijf-van-mijn-lijf-huis is ingebakken, bekend, vertrouwd, iedereen weet dat je er niet voor de gezelligheid zit. Het werkt al 40 jaar.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.