Eef Peeters van Arnhems Oorlogsmuseum 40-45 onder de parachute in de Walburgiskerk: een eerste glimp van de expositie iver de bezettingsjaren van de Gelderse hoofdstad en de Slag om Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Eef Peeters van Arnhems Oorlogsmuseum 40-45 onder de parachute in de Walburgiskerk: een eerste glimp van de expositie iver de bezettingsjaren van de Gelderse hoofdstad en de Slag om Arnhem. © Rolf Hensel

Slag om Arnhem krijgt vorm in Walburgiskerk

ARNHEM - Eef Peeters van het Arnhems Oorlogsmuseum 40-45 trekt alle registers open om van zijn expositie rond de Slag om Arnhem en de bezettingsjaren in de Walburgiskerk een bijzonder spektakel te maken. Twee parachutes hangen inmiddels in de nok van de kerk. Een paneel met een  foto van een gerestaureerde Messerschmitt Bf 109 op ware grootte domineert de ruimte. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  2

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.