Volledig scherm
Humphrey's Restaurant aan de Rijnkade wordt Informatiecentrum Slag om Arnhem. © DG

Slag om Arnhem moet 3D-ervaring worden

ARNHEM - Het nieuwe Paviljoen Slag om Arnhem moet de bezoekers midden in de bittere gevechten plaatsen tussen de Britse en Duitse troepen rond de Rijnbrug in september 1944. Dat gebeurt in een driedimensionale filmopstelling die geschikt wordt gemaakt voor Oculus rift, een bril die voor gamers is ontwikkeld voor een virtuele weergave van de werkelijkheid in 3D.

Dat blijkt uit het bedrijfsplan van het Airborne Museum en de Stichting Eusebiuskerk Arnhem voor het nieuwe toeristische herinneringscentrum aan de Rijnkade.

Locatie
Het infocentrum is nu nog gevestigd bij het John Frostbrug. Het is klein en valt nauwelijks op. Het veel uitgebreidere paviljoen moet op 1 juli 2016 klaar zijn en verrijzen in Restaurant Hoeksteen aan de Rijn, voorheen Humphrey's. Verbouwing van het pand en inrichting van expositieruimte kosten circa 773.000 euro.

3D
De 3D-presentatie behandelt de landingen van de parachutisten, de opmars naar de brug, de nederlaag van de Britten en de vluchtelingenstroom die op gang kwam in Arnhem en wijde omgeving toen de opmars van de geallieerden vast liep.

Lees meer over het paviljoen in de papieren krant, regio Arnhem van 4/01/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.