Close up van de foto die Richard Jopson maakte van Tom Hicks zoals te zien op een tentoonstelling bij het Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek in 2019 en later in het centrum van Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Close up van de foto die Richard Jopson maakte van Tom Hicks zoals te zien op een tentoonstelling bij het Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek in 2019 en later in het centrum van Arnhem. © Richard Jopson

Slag om Arnhem veteraan Tom Hicks (1919-2021)
reikte golfprijzen uit op zijn voormalig landingsveld

ARNHEM/ROYSTON De afgelopen zondag op 101-jarige leeftijd overleden Britse veteraan Tom Hicks raakte maar niet uitgepraat over de warme ontvangst van de Nederlanders tijdens de herdenkingen van de Slag om Arnhem. ,,Na de oorlog waren we in Engeland nobody's”, vertelde hij altijd. 

 1. 92-jarige filosofiedocent uit Oosterbeek immens populair: ‘Ze bellen me haast elke dag’
  PREMIUM
  Interview
  1

  92-jarige filosofie­do­cent uit Oosterbeek immens populair: ‘Ze bellen me haast elke dag’

  ARNHEM / OOSTERBEEK - Een oude heer van 92 die diepgaande colleges geeft over moeilijke onderwerpen. Dat lijkt geen garantie voor groot succes. Maar Oosterbeker Gerrit Willem Ormel is al 28 jaar een van de populairste docenten van het Arnhemse Rozet, voorheen de Volksuniversiteit. Hij is de vaste man die lesgeeft over filosofie. De grootste collegezaal van Rozet zit altijd bommetjevol.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Auto slaat over de kop in Ede
  Play

  Auto slaat over de kop in Ede

 2. Middelbare scholen en mbo's eindelijk weer open
  Play

  Middelbare scholen en mbo's eindelijk weer open

Arnhem e.o.