Buurtbewoners Tom Orsos en Jaap van de Kuil bij het weiland langs de Beukenlaan in Arnhem waar woningen zouden komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbewoners Tom Orsos en Jaap van de Kuil bij het weiland langs de Beukenlaan in Arnhem waar woningen zouden komen. © Ben Gal

Slapeloze nachten van woningbouwplannen tussen Schelmseweg en Beukenlaan: ‘Ik wil dit niet’

ARNHEM - Het plan van de DrieGasthuizenGroep om honderden woningen op 23 hectare landbouwgrond tussen de Schelmseweg en de Beukenlaan in Arnhem-Noord roept veel weerstand op. ,,Ik heb er al twee nachten niet van geslapen.”

11 reacties

 • Els Weber-van Dreuten

  1 jaar geleden
  Ik ken Arnhem heel goed Ceciel en mijn vader en een van mijn broers hebben zelf bij de Aku (zo heette het toen) gewerkt. En ik ben zelfs weleens in de fabriek geweest toen er een kijkdag was. Maar ik was inderdaad vergeten dat ze intussen verplaatst zijn. Volgens mij is het nieuwe fabrieksterrein aan de Velperweg al weer ingevuld.
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  Beste @Els, Ik vermoed dat je Arnhem niet zo goed kent. Het oude Akzo-terrein ligt ingeklemd tussen de Velperweg en de IJssellaan. Geen Rijn, industrie of A12. Het wijkje Molenbeke ligt er tegenaan en de huizen daar zijn goud geld waard. Op betrekkelijk korte afstand van het centrum, hartje Arnhem noord. Dus ja, ik denk dat daar wel belangstelling voor zou zijn, als de bodem goed gesaneerd wordt.
 • Els Weber-van Dreuten

  1 jaar geleden
  Ga jij daar dan wonen Ceciel, met veel industrie om je heen, een drukke snelweg er langs de A12 er vlak bij en wat denk je dat al die boten over de Rijn aan vuile lucht uitstoten. Dan liever op de Geitenkamp is een stuk gezonder.
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  Kunnen we niet gewoon het Akzo-terrein opschonen en volbouwen? Daar is genoeg ruimte!
 • M.H. Gerrits

  1 jaar geleden
  Je woont in Arnhem in een stad waarbij uiteraard een tekort is aan woningen. Wil je perse het uitzicht, dan is dat wellicht niet maatschappelijk solidair. Mijn vraag is dan wel: hebben ze ook aan de Hoogkamp en/of Schaarsbergen gedacht?

In samenwerking met indebuurt Arnhem