Volledig scherm
PREMIUM
Slimme pleister die op afstand iemands conditie kan monitoren © Ziekenhuis Rijnstate

Slimme pleister zal werk verpleegkundige veranderen: ‘Rijnstate gaat van 750 naar 480.000 bedden’

ARNHEM - Ziekenhuis Rijnstate staat voor een grote, digitale verandering. Veel wordt anders, voor patiënten én medewerkers. ,,We gaan van 750 naar 480.000 bedden”, zegt bestuurder Hans Schoo. Want veel behandelingen kunnen vanuit huis, met bijvoorbeeld een slimme pleister die iemands hartslag, temperatuur en ademhaling volgt.

Op afstand patiënten volgen is de toekomst, denkt het bestuur van ziekenhuis Rijnstate. Dé manier om stijgende zorgkosten en het stijgende aantal zorgvragen te beteugelen. Het ziekenhuis schafte een zogenaamde ‘slimme pleister’ aan, die bij wijze van proef gedragen wordt door patiënten die een maagverkleining ondergaan. Als de test slaagt, kunnen patiënten in de toekomst na hun operatie naar huis.

Het is de bedoeling dat het computersysteem zelf volgt hoe het met de patiënten gaat. Dat hoeven de verpleegkundigen dan niet te doen. De computer gebruikt algoritmes die ontwikkeld worden samen met de specialisten. De algoritmes gaan over een bepaalde patiëntengroep, in dit geval mensen met obesitas.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.