‘Sloetski oogt als een ijsbeer onder wiens voeten de sneeuw nu snel smelt’

column remco kock,,BUITINK! BUITINK!” Vrijdagavond, tijdens Vitesse-Groningen, scandeerde de Theo Bos-tribune de naam van bankzitter Thomas Buitink. Roepen om de bonkige Buitink is geen schreeuw om succes. ,,BUITINK!” drukt een hunkerend verlangen uit.

Volledig scherm
Het is de vraag wat Sloetski – behalve dat hij een media-attractie is – aan het Nederlandse voetbal toevoegt, aldus Remco Kock. © ANP/VI Images

Supporters kunnen zich identificeren met de 19-jarige Buitink, die in de Vitesse-opleiding droomde om in GelreDome te spelen. Met een beetje fantasie en zeven bier op zie je in Buitink een spitsversie van Theo Bos: het tekort aan talent wordt met strijdlust gecompenseerd.

Door een gebrek aan binding met de selectie transformeert GelreDome in een spookstadion. Om me heen zie ik steeds meer lege stoeltjes. Herinneringen aan de mensen die tot voor kort op die stoeltjes zaten vervagen gestaag. Er moet wat gebeuren om die geesten weer in levenden lijve terug op de tribune te krijgen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.