Sloop ING Velperweg vordert, Klarendal wordt weer zichtbaar

VideoARNHEM - Klarendal wordt langzamerhand weer zichtbaar vanaf de Velperweg. De Arnhemse volkswijk gaat al decennia schuil achter het megakantoor van ING (voorheen Postbank en Postgiro), maar daar heeft de sloper de afgelopen maanden grote delen van afgeknabbeld.

Op de hoek Velperweg-Hoflaan is het zogenoemde West Gebouw van de kantoorkolos al bijna helemaal gesloopt. Eigenaar Borghese Real Estate bouwt het gebouw om tot appartementencomplex, een vijfjarenplan. 

Uiteindelijk komen er 285 woningen, waarvan 80 te koop worden aangeboden. Verder is er ruimte voor winkels, bijvoorbeeld een supermarkt.

Volledig scherm
De sloper heeft al een aardig gat geslagen in het voormalige ING-kantoor aan de Velperweg in Arnhem. © Gerard Burgers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vloek op 100.000 euro-toernooi Boy Boy Martin
    PREMIUM

    Vloek op 100.000 eu­ro-toer­nooi Boy Boy Martin

    ARNHEM - Er lijkt een vloek te rusten op het Final 8-kickbokstoernooi waar Boy Boy Martin zaterdag in Almere zou knokken om de hoofdprijs van 100.000 euro. In eerste instantie was de Arnhemse kickbokser niet gekwalificeerd voor het toernooi, toen toch wel, toen werd de oorspronkelijke datum 13 mei veranderd in komende zaterdag. En nu heeft Martin in de laatste week moeten afhaken met een geblesseerde schouder. Daarmee is zijn kans op het grote geldbedrag en de titel van de World Fighting League (WFL) verkeken.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.