Sloopwerk op zestig meter boven de Arnhemse binnenstad

VideoARNHEM - De steiger om de toren van de Eusebiuskerk in Arnhem zakt komende maand veertien verdiepingen. Woensdag hebben steigerbouwers op zestig meter hoogte, met uitzicht op de stad beneden hen, een begin gemaakt met het verder ontmantelen van de constructie die de restauratie van het Arnhemse icoon mogelijk maakte.

De steiger zakt met drie verdiepingen tegelijk. Dat maakt het mogelijk om reparaties aan het metselwerk uit te voeren die niet mogelijk zijn op het moment dat de steiger tegen de toren aanstaat, zegt bouwmanager Peter Koelewijn van de Stichting Eusebius Arnhem. 

In het voorjaar van 2019 moet de toren weer in volle glorie te zien zijn. Dan heeft de Arnhemse kerk, die tijdens de Slag om Arnhem in de septemberdagen van 1944 nagenoeg werd verwoest zo'n negen jaar in de steigers gestaan voor een grootscheepse opknapbeurt.

Volledig scherm
De steiger van de Eusebiuskerk wordt deels afgebroken. De komende maand zakt de constructie veertien verdiepingen. © Marc Pluim
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.