Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Smoesjesman slaat toe in Arnhem: ‘Omdat jij het geld vrijwillig afstaat, is hij niet strafbaar’

column‘Man maakt met smoesjes aan de deur Arnhemmers geld afhandig’, las mijn vriendin maandagavond een nieuwskop van deze website voor. Nadat ze het hele bericht had opgedreund en de reacties doorgespit, concludeerde ze: ,,Dat is jouw Patrick Lambal.”

Ik schreef eerder over Patrick Lambal. Een dertiger met een Moluks uiterlijk en een vlassig ringbaardje. Juist omdat hij een beetje dommig uit zijn ronde ogen keek, geloofde ik – in een vlaag van verstandsverbijstering, want: Lambal!? – dat Patrick zichzelf werkelijk had buitengesloten en het tientje zou gebruiken voor de laatste trein naar Doetinchem. 

In Doetinchem woonde Lambals vriendin, zij was de enige met reservesleutels. Lambal beloofde het geleende tientje de volgende dag terug te brengen. Toen dat natuurlijk niet gebeurde, bezocht ik – nadat ik mezelf eerst hard had uitgelachen – het politiebureau bij mij om de hoek. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.