Volledig scherm
PREMIUM
Jeff en Talitha en dochter Jazzl houden stand in sneakerland. © Rolf Hensel

Sneaky Shoes in Arnhem houdt stand tussen ketens dankzij ‘gunfactor’ en ‘limited editions’

ARNHEM - Snipes gaat de markt voor sneakers in Arnhem veranderen, dat staat nu al vast voor eigenaresse Talitha ter Buurkes van Sneaky Shoes aan de Walstraat  in het stadshart. ,,Het wordt spannend. We zijn erg benieuwd wat Snipes met ons gaat doen.” 

Zij en haar man Jeff hopen het onderscheid te kunnen maken met ‘de gunfactor’ van klanten met sympathie voor een kleine winkel en hun unieke positie in sneakerland. Ze mogen als een van de weinige zaken in Nederland speciale gelimiteerde uitgaven van Nikes introduceren.

Sneaky Shoes zag het levenslicht dankzij eigen startkapitaal. De zaak opende op 26 februari 2009. Jeff ter Buurkes had er zin in, maar zijn familie verklaarde hem voor gek dat hij de winkel midden in de crisistijd begon.

Een bezoek voor een lening aan de bank mondde in die tijd uit in een bliksembezoek. ,,Toen ik zei waar het voor was, kon ik direct weer gaan. Ik kreeg niet eens een kopje koffie”, zei Jeff daar later over.

Quote

Mijn man is een echte verzame­laar. Het hele huis staat vol met sneakers.

Talitha ter Buurkes, Sneaky Shoes
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.