Installatie van het zonneveld bij stadsboerderij De Korenmaat in Arnhem-Zuid door Slim Opgewekt.
Volledig scherm
Installatie van het zonneveld bij stadsboerderij De Korenmaat in Arnhem-Zuid door Slim Opgewekt. © PR

Snelgroeiend Arnhems bedrijf Slim Opgewekt wint Oryx Prijs 2018

ARNHEM - Het Arnhemse bedrijf Slim Opgewekt heeft de Oryx 2018 gewonnen, een speciale prijs voor een bedrijf dat opvallend snel groeit van het financieel dagblad FD. De Oryx is onderdeel van het jaarlijkse prijzencircus FD Gazellen. Vorig jaar viel Slim Opgewekt ook al in de prijzen.

Slim Opgewekt is actief sinds 2012. Het bedrijf installeert zonnepanelen op bijvoorbeeld scholen en sportparken en groeit snel. Slim Opgewekt was met twee andere bedrijven genomineerd voor de Oryx. Het Arnhemse bedrijf noemt de onderscheiding ‘de kers op de taart’. Mede-oprichtster Hilde van Dijk: ‘Wat zijn we trots dat er veel aandacht is voor ons werk. Waarom? Omdat er nog meer zichtbaarheid is voor onze missie: zoveel mogelijk CO2-uitstoot reduceren.’

In 2017 installeerde Slim Opgewekt 12.000 zonnepanelen. Dat waren er het jaar daarvoor nog 2.800. De omzet groeide in die periode van 2,6 miljoen naar 6,7 miljoen euro. De komende vijf jaar verwacht Slim Opgewekt te groeien van 145 verduurzaamde locaties (scholen, zorg en sportcomplexen) naar 850 locaties.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.