De Eldenseweg in Arnhem-Zuid op archiefbeeld. De vangrail tussen de rijstroken gaat verdwijnen, de afscheiding langs de busbaan blijft.
Volledig scherm
PREMIUM
De Eldenseweg in Arnhem-Zuid op archiefbeeld. De vangrail tussen de rijstroken gaat verdwijnen, de afscheiding langs de busbaan blijft. © Hans Broekhuizen/De Gelderlander

Snelheid op Eldenseweg in Arnhem gaat omlaag van 70 naar 50 kilometer per uur

ARNHEM - De maximumsnelheid op de Eldenseweg in Arnhem-Zuid gaat omlaag van 70 naar 50 kilometer per uur, als de plannen voor Stadsblokken-Meinerswijk worden gerealiseerd. Dat is nodig om het gebied beter te ontsluiten.

22 reacties

 • Rho

  3 jaar geleden
  Precies. De reaguurders lezen niet goed, maar het is ook de Gelderlander die de lezer op het verkeerde been zet. Dat de beperking voor slechts een klein deel van het traject geldt waar je toch al niet hard kunt rijden, is pas te lezen in de tweede helft van de tekst. De kop en inleidende tekst doet iets heel anders vermoeden.
 • niet

  3 jaar geleden
  als ik zo sommige reacties lees zijn er reaguurders bij die (zoals vaak) niet het gehele artikel gelezen hebben....."Op het deel tussen de kruising en de Batavierenweg blijft het huidige maximum van 70 gelden.". Die kruising komt bij de Mandelabrug, waar ook nu 50km/u de max. snelheid is. 
 • Bas

  3 jaar geleden
  10 km per uur is veiliger
 • DDd

  3 jaar geleden
  Doe gelijk 30 km per uur.... pffff 
 • Deugert

  3 jaar geleden
  70 was ook al te weinig, 80 zou goed zijn.

In samenwerking met indebuurt Arnhem