De ICE in Nederland
Volledig scherm
PREMIUM
De ICE in Nederland © William Hoogteyling

Sneller vanuit Arnhem naar Frankfurt of Berlijn? ‘Verhoog nu al de maximale snelheid voor treinen’

ARNHEM - Een rechtstreekse treinverbinding vanuit Arnhem naar Berlijn en meer hogesnelheidstreinen naar het Ruhrgebied en Frankfurt: het is een langgekoesterde wens van de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland. Uit nieuw onderzoek moet blijken of die wensen reëel zijn.

13 reacties

 • Wim Sonderen

  2 weken geleden
  Vanaf Arnhem veel meer richten op bestemmingen via Frankfurt zoals München, Praag, Oostenrijk, Italië en Zwitserland. Naar Berlijn dan via Hengelo. Probleem blijft dat we allemaal tegelijk willen. Gisteren zag ik nog een ouder echtpaar klagen op Schiphol, wat doen die daar in de schoolvakanties? Ga lekker een week later.
 • Jan de Goeijen

  2 maanden geleden
  Via Arnhem is de route 78 km langer. De gem. V van Oberhausen - Duisburg - Hannover in het kader van Deutschlandtakt is 112 km/u. 7 Stops. De gem. snelheid van Osnabruck-Hannover in het kader van het Duitsland takt is 113 km/u. Geen stops. Via Arnhem is niet sneller. Duitsland heeft gekozen om de snelle Berlijntrein via Hengelo te laten rijden. Fv34b: Berlijn-Hengelo 3:29 min. NS wil ook een rechtse trein Amsterdam-Hengelo-Hamburg en verder. Zie Tee 2.0 de trein Amsterdam-Kopenhagen.
 • bart verplak

  2 maanden geleden
  Ik zou wel willen reageren, maar ik moet over een kwartiertje met de postkoets mee.
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  @Bart Hoedemaker: Wat betreft die Europese visie waren we dan allang ook niet meer afhankelijk van Russische energie en was er allang een algehele stop op het betrekken van Russisch gas, olie en kolen.
 • Bart Hoedemaker

  2 maanden geleden
  Als we echt een visie hadden gehad in Europa had hier allang een maglev verbinding moeten zijn met alle grote steden. Zoals China wel allang gedaan heeft. Dan sta je met 3 uurtjes in Barcelona. Hoef je niet het vliegtuig te pakken zou voor Europa enorme uitstoot schelen. Maja wie ben ik haha

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.