De Theeschenkerij met overdekt terras in 1900.
Volledig scherm
PREMIUM
De Theeschenkerij met overdekt terras in 1900. © Privé-collectie Patrick van Dijk.

Sonsbeek Paviljoen ‘De Theepit’ is veel ouder dan veel Arnhemmers denken

arnhem voor eeuwigAan de hand van oude foto's beschrijft voormalig verslaggever Peter Bloemendaal het leven in Arnhem in vroeger dagen. Vandaag: het Sonsbeek Paviljoen.

4 reacties

 • Martien van Hemmen

  3 maanden geleden
  Op 2 mei 1988 had ik daar de huwelijksmaaltijd met familie en vrienden ....Besloten, gezellig en met een bijzondere sfeer. Jammer dat daarna nauwelijks nog deze fegengrid is gebruikt. Een uitdaging dus om er weer iets van te maken..
 • gejah nijman

  4 maanden geleden
  Onze carnavalsvereniging heeft hier heel lang zijn kwartier gehad. Was gezellig.
 • Herman van Tilburg

  4 maanden geleden
  Tja, de Theepit. Toen ik een jaar of 15,16 was, ben ik daar op een zondagmiddag naartoe gegaan. Er speelde een dixielandbandje en 2 jongedames gaven daar les in de Charleston dans. Een van die dames was de dochter van een bekende Italiaanse schoorsteenveger. Een hele mooie vrouw, dat kan ik mij -nu 60 jaar later- nog steeds herinneren, alleen was zij een paar jaar ouder dan ik, dus dat zou toch niks geworden zijn, ondanks dat ik er toen hip uitzag met zwarte coltrui en Lee Riders spijkerbroek.
 • gejah nijman

  4 maanden geleden
  Eindelijk wordt Roelof Roelofs Viervant ook eens genoemd. Hij heeft zoveel meer gedaan voor arnhem dan jullie beseffen.
 1. Hotel Du Passage, bekend van de enorme reclame op het dak voor Verkade-biscuits
  PREMIUM
  Arnhem voor eeuwig

  Hotel Du Passage, bekend van de enorme reclame op het dak voor Verkade-bis­cuits

  In de rubriek Arnhem voor eeuwig beschrijft Peter Bloemendaal aan de hand van oude foto's het leven in Arnhem in vroeger dagen. Vandaag een pand dat veel oudere Arnhemmers zich vast en zeker nog zullen herinneren: Hotel Restaurant Café Du Passage op de hoek Stille Hoek en de Velperbinnensingel. Met de enorme reclame voor Verkade-biscuits op het dak, die er al sinds de jaren 30 van de vorige eeuw op stond.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.