Volledig scherm
Sonsbeek Theater Avenue 2017. © DG

Sonsbeek Theater Avenue cancelt deel voorstellingen na omvallen boom

ARNHEM - Sonsbeek Theater Avenue heeft donderdagavond de voorstellingen die in Park Sonsbeek in Arnhem onder bomen zouden plaatsvinden afgelast nadat een boom omviel bij het hertenkamp in het park. Uiteindelijk werd het programma helemaal stilgelegd.

Dat de boom sneuvelde, is mogelijk een gevolg van de langdurige droogte van de afgelopen maanden. Door een tekort aan water hebben bomen het zwaar en laten ze takken vallen, met name beuken en populieren. Een klein beetje wind is soms al voldoende. In de aanloop naar de storm van donderdag werd al gewaarschuwd voor omvallende bomen en vallende takken.

Het zit Sonsbeek Theater Avenue, in het verleden al vaak geplaagd door regen, dit jaar niet mee met het weer. ,,Maar de komende dagen wordt het beter", zegt mede-organisator Robin Hagen. ,,Wij gaan vrolijk verder."

De theaterkermis in het Arnhemse park duurt nog tot en met zondag. Er worden rond Stadsvilla Sonsbeek aan de Tellegenlaan zo'n 32 voorstellingen gegeven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.