Volledig scherm
Wijkbewoners van Over het Lange Water zijn boos op het isolatieproject van Volkshuisvesting Arnhem in hun buurt. © Gerard Burgers

SP Arnhem mengt zich in discussie over pur-isolatie

ARNHEM - De SP is ‘onaangenaam verrast’ door de kwestie rond het gebruik van pur om woningen in de Arnhemse wijk Over het lange Water te isoleren. Verhuurder Volkshuisvesting Arnhem en huurders staan daar lijnrecht tegenover elkaar in een discussie over mogelijke gevolgen voor de gezondheid.

De Arnhemse fractie van de SP heeft eerder opgetrokken met huurders ‘in hun strijd om fatsoenlijk onderhoud en om gehoord te worden’, stelt gemeenteraadslid Sarah Dobbe. Van dat laatste is in Over het lange Water volgens haar in elk geval geen sprake, nu huurders via een petitie aandacht vragen voor hun standpunt.

Volledig scherm
Sarah Dobbe, SP-raadslid in Arnhem. © Rens Plaschek

De bewoners weigeren mee te werken aan het geplande isolatieproject. Dat zou vandaag beginnen, maar Volkshuisvesting Arnhem heeft de werkzaamheden vanwege de weerstand in de wijk tot nader order uitgesteld. ,,Er wordt alleen geschilderd en de aannemer zet als voorbereiding alvast wat spullen neer”, zegt een woordvoerder van de corporatie.

Bij zeker 164 van de 249 huizen die Volkshuisvesting onder handen wil nemen, is men tegen de isolatie. Her en der hangen flyers die de aannemer duidelijk maken dat hij niet welkom is. Directeur Liesbeth van Asten van Volkshuisvesting Arnhem is gisterochtend de buurt in getrokken in een poging met de boze huurders in gesprek te geraken, maar tot succes leidde dat vooralsnog niet. Van de uitnodiging van Volkshuisvesting om op het kantoor van de corporatie met elkaar in gesprek te gaan, maakten maandagmiddag twee bewoners gebruik.

De Socialistische Partij heeft vragen gesteld aan het Arnhemse college van burgemeester en wethouders over de zaak. Dobbe is benieuwd of B en W van de kwestie op de hoogte zijn en of ze zich er in willen mengen ‘om de gezondheid van deze Arnhemse huurders te waarborgen’.

Het raadslid vraagt verder om ene overzicht van eventuele andere complexen in Arnhem die met pur worden geïsoleerd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.