ANP
Volledig scherm
© ANP

SP Arnhem zet voorstel om 500 euro bij te mogen verdienen in bijstand door

ARNHEM - De SP zet zijn voorstel door om Arnhemse bijstandsgerechtigden de mogelijkheid te geven 500 euro bij te verdienen zonder te worden gekort op de uitkering. 

8 reacties

 • Peter van Polen

  5 maanden geleden
  Daarom geen SP aan de macht. Het Loont onderhand op de bijstand in te gaan. Men moet 'gewongen' worden om een baan te zoeken. Wat een belachelijk idee.
 • Joris Goedbloed

  5 maanden geleden
  De bijstand is te laag om menswaardig te leven. Men zit onder de armoede grens net als bij de beslagvrije voet. Armoede is een verdien model van opdrachtgevers en incasso uitvoerders Dat moet hard aangepakt gaan worden. NLers hebben recht op eerlijk delen in welvaart. Van velen word dit fundament nu simpel afgepakt.
 • Arnoud Siegers

  5 maanden geleden
  Het feit dat een uitkering geen vetpot is zou geen reden moeten zijn om dit door te zetten... Uit eigen ervaring weet ik dat het te doen is om vd bijstand te leven maar ik ben wel blij dat ik 3 jaar geleden de keus gemaakt heb om weer aan de slag te gaan. Als dit in mijn tijd mogelijk was geweest had ik waarschijnlijk een baantje gezocht waarmee ik 500 zou verdienen en had ik het wel best gevonden. Nu ben ik alweer 3 jaar de uitkering uit...
 • pietje bell

  5 maanden geleden
  Slechte zaak, en als ze dan hebben bijverdient stuur ze gelijk door naar het UWV om verplicht te soliciteren want dan blijkt dat ze gewoon kunnen werken.
 • Eelco de Boer

  5 maanden geleden
  Juist de SP zou toch moeten weten dat dit één van de grote valkuilen van het communisme was: Als je ook wordt beloond door nauwelijks te werken, dan verdwijnt de motivatie. Met dit quasi communistische voorstel zal de gemiddelde bankzitter wellicht nog proberen om 500 euro bij te klussen, maar absoluut niet meer. Je moet juist het verschil groter maken om uit te bijstand te willen stappen. Helaas werkt het zo.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.