Volledig scherm
Gerrie Elfrink (links) toen hij nog wethouder was. Rechts: burgemeester Marcouch. Foto: ANP. © ANP

SP: ‘IS-strijder Yago R. is helemaal niet welkom in Arnhem’

ARNHEM - De Arnhemse jihadist Yago R. is wat de plaatselijke SP-fractie helemaal niet welkom in Arnhem. ,,Er moet alles aan worden gedaan om te voorkomen dat hij zich hier gaat vestigen", aldus fractievoorzitter Gerrie Elfrink. 

Elfrink: ,,We hebben in Arnhem al meer dan genoeg te kampen met het probleem van islamitische radicalisering."

In De Gelderlander van zaterdag zegt burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem dat Yago weer welkom in zijn geboorteplaats is als hij zijn gevangenisstraf in een Koerdische cel heeft uitgezeten. Daarnaast zal justitie onderzoek doen of Yago zich nog schuldig heeft gemaakt aan misdaden. 

Correct

,,Daarna kan hij gewoon weer terugkeren in Arnhem. We zullen hem wel blijven begeleiden en  in de gaten blijven houden", aldus Marcouch. Elfrink wil van de burgemeester weten of zijn uitspraken correct zijn weergegeven in De Gelderlander. En hij wil weten of de burgemeester het Openbaar Ministerie of het Ministerie van Justitie al heeft meegedeeld dat Yago R. niet mag terugkeren naar Arnhem.

Yago vertrok in 2014 naar Syrië om voor Islamische Staat te vechten. Hij is daar getrouwd met de Engelse Shamima Begum, die in een detentiekamp zou zitten met andere IS-vrouwen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.