Volledig scherm
De polikliniek van Rijnstate in Arnhem-Zuid. Foto: Hans Broekhuizen. © Hans Broekhuizen

SP-Tweede Kamerlid wil dat minister Bruins zich bemoeit met dreigende verhuizing Poli Zuid naar Elst

ARNHEM - SP-Tweede Kamerlid Henk van Gerven wil van de minister van Medische Zorg en Sport weten wat hij vindt van de plannen van ziekenhuis Rijnstate om de polikliniek in Arnhem-Zuid te verhuizen naar Elst. Van Gerven vraagt zich af of de verhuizing in het belang is van de inwoners van Arnhem.

Het Kamerlid wil tekst en uitleg van minister Bruno Bruins. Ook wil hij weten of de minister bereid is met de gemeente Arnhem en de raad van bestuur van Rijnstate in gesprek te gaan over de geplande verhuizing en uitbreiding van Poli Zuid in Elst. 

Vragen

Van Gerven heeft dinsdag schriftelijke vragen aan Bruins gesteld, een dag voordat de gemeenteraad debatteert over het voornemen van de raad van bestuur van Rijnstate. 

Van Gerven wil verder weten of er serieus is gezocht naar een alternatieve locatie in Arnhem-Zuid waar Rijnstate zijn uitbreidingsplannen kan uitvoeren. Ook vraagt hij de minister of de bewindsman het idee heeft dat het stadsbestuur van Arnhem voldoende naar de inwoners heeft geluisterd.

Petitie

Volgens Van Gerven wordt de voorgenomen verhuizing van de poli door een groot deel van de patiënten niet gesteund. Dat blijkt, aldus het Tweede Kamerlid, uit het feit dat een petitie voor het behoud van Poli Zuid al bijna 2300 keer is ondertekend. 

Het SP-Kamerlid vreest dat bij de verhuisplannen concurrentieoverwegingen een rol spelen. ‘Is de poli in Elst ook bedoeld om patiënten bij de ziekenhuizen in Nijmegen weg te lokken waardoor de patiënten in Arnhem-Zuid de dupe worden?’, aldus Van Gerven. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.