Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP Kippa

SP wil snel openheid over financiën Arnhems bod voor Eurovisie Songfestival

ARNHEM - Arnhem moet openheid van zaken geven over de hoeveelheid belastinggeld die gemoeid is met het Arnhemse bod dat het Eurovisie Songfestival in 2020 naar de Gelderse hoofdstad moet halen.

 Die bedragen zijn tot nu toe uit concurrentie-overwegingen geheim gehouden. Dat is niet langer nodig, vindt SP-leider Gerrie Elfrink.

‘Het publiek heeft er recht op om te weten wat er met haar middelen gebeurd en moet in de gelegenheid zijn daar invloed op uit te oefenen’, schrijft Elfrink in een brief aan Ahmed Marcouch als voorzitter van de Arnhemse gemeenteraad.

Nu andere steden die een gooi doen naar het liedjesfeest hun bedragen openbaar hebben gemaakt, moet Arnhem dat ook doen, stelt de SP’er.

Bereikbaar voor het grote publiek

Volledig scherm
Gerrie Elfrink © Rens Plaschek

‘De opstelling van het gemeentebestuur van Arnhem kenmerkt zich door geslotenheid. De fractie van de SP vindt dat een slechte zaak en verzoekt u te bewerkstelligen dat een en ander zo spoedig mogelijk per raadsbesluit openbaar gemaakt kan gaan worden’, schrijft Elfrink. 

Hij wil ook inzicht in de eisen die de NPO stelt aan organiserende steden. Als die niet publiek gemaakt kunnen worden, moet de gemeenteraad onder geheimhouding worden ingelicht, vindt de SP. Hij pleitte er eerder al voor dat ook een ‘Arnhems’ songfestival ook bereikbaar zou moeten zijn voor het grote publiek, gezien het feit dat het mede betaald wordt met gemeenschapsgeld.

Bekijk ook het dossier Songfestival Arnhem.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.