Max Clark (links) en Tim Matavz in het speciale tenue voor de ‘Nr. 4 Wedstrijd’ ter nagedachtenis aan Vitesse-icoon Theo Bos. Beide spelers scoorden in het duel tegen FC Utrecht (eindstand 2-1).
Volledig scherm
Max Clark (links) en Tim Matavz in het speciale tenue voor de ‘Nr. 4 Wedstrijd’ ter nagedachtenis aan Vitesse-icoon Theo Bos. Beide spelers scoorden in het duel tegen FC Utrecht (eindstand 2-1). © BSR Agency

Speciale Vitesse-shirts leveren 3.000 euro op voor kankerbestrijding

VideoARNHEM - De veiling van de shirts waarin de spelers van Vitesse afgelopen weekend speelden tegen FC Utrecht hebben circa 3.000 euro opgeleverd voor onderzoek naar alvleesklierkanker. Enkele seconden voor het sluiten van de veiling stond het totaalbedrag op 2.800 euro. Een definitieve uitslag volgt nog.

Het duel met FC Utrecht was opgedragen aan Theo Bos. De eerste wedstrijd die Vitesse speelde na het overlijden van ‘Mister Vitesse’, in februari 2013, was tegen FC Utrecht. Sindsdien staat die ontmoeting in Arnhem bekend als de ‘Nummer 4 Wedstrijd’. 4 was het rugnummer waarmee Bos bij Vitesse speelde.

Shirtsponsor Nederlands Openluchtmuseum had voor de gelegenheid plaats gemaakt voor KWF Kankerbestrijding. Die shirts zijn geveild. De opbrengst gaat naar onderzoek naar alvleesklierkanker, de aandoening waaraan Theo Bos overleed. Rond de wedstrijd in GelreDome, die werd gespeeld op Bos’ geboortedag, werd voor dat doel ook gecollecteerd.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.