Volledig scherm
PREMIUM
Meneer Witteveen en Kootje Lap opgetekend door tekenaar Bert Gorissen. Wie zijn deze mensen? © Joyce van de Wal

Spectaculaire ontdekking in Arnhem; wie staan er op deze geheime tekeningen uit de oorlog?

ARNHEM - Een spectaculaire vondst in Arnhem: Joyce van de Wal trof portretten van tien mensen in een geheime bureaula van een dressoir. Getekend tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze is een zoektocht begonnen naar de identiteit van de geportretteerde mensen. Overleefden ze de oorlog of kwamen ze om?  

Van de Wal vond het dressoir op straat, twee jaar geleden. Een mooie opknapper, dacht ze, en sleepte het meubel mee naar huis. Daar liet ze een houten la stukvallen op de grond. Uit een dubbele bodem in de la gleden tien getekende portretten. Alle gemaakt in de oorlog, tussen 1940 en 1944. Op dat moment begon haar zoektocht. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Mijn vrienden komen hier niet meer’. Schoonmaak gewenst in getto Geitenkamp
    PREMIUM

    ‘Mijn vrienden komen hier niet meer’. Schoonmaak gewenst in getto Geitenkamp

    ARNHEM - Astrid Kersten heeft het wel gehad, na veertien jaar Geitenkamp. Ze wil zo snel mogelijk verhuizen van de bult. ,,Ik heb een buurvrouw gehad die een jachtgeweer op me richtte. Kerels die mijn huis binnendringen omdat ze denken dat ik als vrouw alleen een neukebol ben. Op straat ontmoet ik hondsbrutale kinderen die me een grote bek geven. Kankerwijf! Mijn eigen kleinkinderen durven hier niet meer te komen.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.