Speelgoed dat zacht maakt

Mensen in ArnhemIrene Geurts (24) leidt mensen graag rond in Tout Petits, een winkel in bijzonder speelgoed met een vleugje nostalgie in hartje Arnhem. Jong en oud stappen hier met glinsterende ogen over de drempel. Soms vloeit bij de ouderen zelfs een traan. ,,Ze zien speelgoed van  vroeger, keren terug naar hun eigen kindertijd. Als mensen iets zachts in handen houden, worden ze ook zachter.”

Irene is net afgestudeerd bij ArtEZ Hogeschool van de Kunsten. ,,Als theaterdocent. Ik ga les geven op een school in Leiden.” Lang al koestert ze wens om zieke kinderen op te vrolijken als CliniClown. Ze hoopt binnenkort auditie te kunnen doen.

Met een vleugje weemoed haalt ze twee knuffels tevoorschijn. ,,Twee leuke slakken.  Ze zitten hier al heel lang zo zielig alleen. Ik vind ze prachtig maar niemand lijkt ze te willen hebben. Wat jammer toch.”

Irene Geurts
Volledig scherm
Irene Geurts © Rens Plaschek
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.