Maria van der Burght en Peter van den Tweel wandelen over de gekapte vlakte bij Landgoed Warnsborn.
Volledig scherm
PREMIUM
Maria van der Burght en Peter van den Tweel wandelen over de gekapte vlakte bij Landgoed Warnsborn. © Raphael Drent

Spijt van kaalslag op Arnhems landgoed: ‘Dit had nooit zo mogen gebeuren’

Maria van der Burght uit Arnhem barstte in tranen uit toen zij haar geliefde ‘vaderboom’ geveld zag liggen op landgoed Warnsborn. Die Amerikaanse eik had mogen blijven staan, erkent Peter van den Tweel van GLK.

58 reacties

 • martin veen

  4 jaar geleden
  Klopt....... maar waarom alles kappen in één keer....... doe het in etappes ...... laat de mensen zien waar je mee bezig bent.... en leg dan uit waarom er gekapt moet worden... nu worden de mensen voor een voldongen feit geplaatst.... en dat geeft veel emotionele reacties.... tot de provincies aan toe....
 • Biker

  4 jaar geleden
  krijg steeds meer het vermoeden dat jij een boterham verdiend met bosbeheer...
 • Biker

  4 jaar geleden
  Variabele leeftijdsopbouw creeren door kaalkap? En dan allemaal bomen planten of laten kiemen met dezelfde leeftijdspbouw? Niet een bijster intelligente manier om kaalslag goed te praten of wel? Juist de oude reuzen laten staan of kappen als het onveilig word en voor de rest de natuur zelf het werk laten doen..
 • Wim

  4 jaar geleden
  Ja, en ondertussen wordt ook naaldhout aangeplant, terwijl aan de andere zijde het naaldhout als ongewenst wordt gekapt. Boter op het hoofd bij GLK.
 • Nicky

  4 jaar geleden
  Er is ALTIJD natuur, alleen is het soms moeilijk te herkennen voor sommige mensen. Iedere boom redt zich prima zonder ons. Of niet. En precies dát is natuur. Leven, overleven en ook: doodgaan en verteren. Maar zoals in Warnsborn, dat is kaalslag en roofbouw.

In samenwerking met indebuurt Arnhem