Supporters van Vitesse leggen bloemen bij het monument voor stadion Nieuw-Monnikenhuize onderaan de Dominicanenweg voor de overleden publiekslieveling Dejan Curovic.
Volledig scherm
Supporters van Vitesse leggen bloemen bij het monument voor stadion Nieuw-Monnikenhuize onderaan de Dominicanenweg voor de overleden publiekslieveling Dejan Curovic. © Gerard Burgers

Spontaan eerbetoon aan Dejan Curovic bij monument Nieuw-Monnikenhuize

VideoARNHEM - Zestien supporters van Vitesse hebben dinsdagmiddag bij het monument voor stadion Nieuw-Monnikenhuize aan de Dominicanenweg in Arnhem stil gestaan bij het plotse overlijden van Dejan ‘DJ Superstar’ Curovic. Op het tijdstip van de herdenking was Curovic’ uitvaart. 

Initiatiefnemer Jaap Bosman (72) van de spontane actie had bloemen meegenomen. Die werden verdeeld onder de supporters en bij het monument gelegd. ,,Hij was publiekslieveling nummer 1”, verklaart Bosman. ,,Ik was er kapot van toen ik hoorde van zijn dood. 51 jaar nog maar en van de ene op de andere dag overleden...”

Curovic scoorde op 21 december 1997 in een wedstrijd tegen FC Twente het allerlaatste doelpunt in Nieuw-Monnikenhuize. Hij zou op 25 maart 1998 ook de eerste goal in het toen nagelnieuwe GelreDome voor zijn rekening nemen. Maar in zijn beleving was Nieuw-Monnikenhuize er altijd nog, zei de Serviër toen hij in 2012 het monumentje aan de Dominicanenweg onthulde, precies vijftien jaar na zijn laatste goal daar. 

,,Ik rijd hier nog weleens voorbij en dan verwacht ik altijd nog Nieuw-Monnikenhuize te zien”, zei Curovic toen. ,,In mijn beleving is het stadion nooit gesloopt.” 

Supporters van Vitesse applaudiseren bij het monument voor stadion Nieuw-Monnikenhuize onderaan de Dominicanenweg voor de overleden publiekslieveling Dejan Curovic.
Volledig scherm
Supporters van Vitesse applaudiseren bij het monument voor stadion Nieuw-Monnikenhuize onderaan de Dominicanenweg voor de overleden publiekslieveling Dejan Curovic. © Gerard Burgers
Bloemen en een sjaal voor Curovic bij monument voor stadion Nieuw-Monnikenhuize onderaan de Dominicanenweg in Arnhem.
Volledig scherm
Bloemen en een sjaal voor Curovic bij monument voor stadion Nieuw-Monnikenhuize onderaan de Dominicanenweg in Arnhem. © Gerard Burgers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.