Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld van het Voetbalmasters-toernooi van Jeugdland, dat georganiseerd werd in samenwerking met Sportbedrijf Arnhem, kinderopvang Skar, stichting Rijnstad en voetbalclub Vitesse. © Marc Pluim

Sportbedrijf Arnhem vreest tekort en stuurt
brandbrief naar Tweede Kamer

ARNHEM - Sportbedrijf Arnhem, de faciliterende organisatie in de Gelderse hoofdstad voor alle sportclubs en sportactiviteiten, luidt de noodklok. Reden: inkomstenderving van ruim 2 miljoen euro per jaar. Sportbedrijf Arnhem heeft een brandbrief naar de Tweede Kamer gestuurd over een voorgenomen btw-maatregel. 

Quote

Het beste is als deze maatregel wordt ingetrok­ken of aangepast

Gert Zwaal, Sportbedrijf Arnhem

Samen met vergelijkbare Gelderse organisaties, zoals Accres Apeldoorn en Sportservice Ede, roept Sportbedrijf Arnhem het parlement op om de maatregel uit te stellen of helemaal niet door te voeren.  De nieuwe btw-maatregel houdt in dat organisaties zonder winstoogmerk, zoals Sportbedrijf Arnhem, geen btw meer op facturen aan derden mag zetten voor geleverde diensten. Evenmin mag Sportbedrijf Arnhem de btw van betaalde facturen, voor bijvoorbeeld energie of inhuur van personeel, aftrekken. 

Volgens Sportbedrijf Arnhem kunnen de financiële consequenties nog niet helemaal worden overzien. Maar eerste berekeningen leveren een bedrag van ruim 2 miljoen euro per jaar op als structureel nadeel. ,,10 procent van onze begroting. Veel geld”, zegt Gert Zwaal van het sportbedrijf. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.