De trein naar Düsseldorf op Arnhem Centraal zaterdagmiddag.
Volledig scherm
PREMIUM
De trein naar Düsseldorf op Arnhem Centraal zaterdagmiddag. © Gerard Burgers

Spotgoedkoop treinen in Duitsland vanaf station Arnhem: ‘Fantastisch’, maar soms wel erg druk

ARNHEM - De treinen in Duitsland zaten dit pinksterweekend propvol, omdat reizigers bijna voor niets mee mogen. Het cadeautje van de Duitse overheid om de hoge energiekosten te compenseren, valt ook goed in de smaak bij Nederlanders. Eén tip: denk aan het mondkapje!

7 reacties

 • Wilco Veldhorst

  2 maanden geleden
  Duitsland investeert al jaren in regionaal spoor. Het is een Nederlands dorp met 16.000 inwoners dat een spoorverbinding van Nijmegen naar Düsseldorf en Keulen tegenhoudt. Met de reactivering van 20 km tussen Malden en Kleve -gewenst door Duitsland en NRW- zou elke grote Duitse stad op 1 overstap van Nijmegen komen en elke grote Nederlandse stad op 1 overstap van alle stations tussen Krefeld en Nijmegen. Helaas gooit Berg-en-Dal consequent de deur in het slot.
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  @Hans Jacobs: zo slecht is het secundaire spoorwegnet in Duitsland, afgezien van eventuele drukte, nou ook weer niet en zeer zeker beter dan in menig Oost Europees land. En als ik kijk naar het Ruhrgebied, Berlijn, Hamburg of München wellicht zelfs beter als bij ons in de Randstad. Zeker in de late uurtjes en de nacht. In de afgelopen jaren zeer regelmatig ook onderweg in Duitsland geweest met S-Bahn, RE en RB treinen naast ICE, EC en IC treinen.
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  Die geciteerde Harm Kuypers met zijn retour naar Berlijn http://incl.ICE trein voor 150 euro hoeft schijnbaar niet op een euro meer of minder te kijken en heeft bij de voorgestelde reismogelijkheden bij boeken de duurste optie gekozen. Nog geen 3-4 weken terug, met ICE tussen Düsseldorf en Berlijn retour geweest voor minder dan 90 euro 2e klasse incl.zitplaats. En let op dat je bij gebruik van verbindingen met ICE treinen enkel een ICE ticket koopt voor het ICE traject en daarnaast een 9 euro ticket.
 • Pim Willemsen

  2 maanden geleden
  @Marleen, wat wèl interessant is een ‘Wochenende Agebot’, daarmee kun je als groep een weekend onbeperkt reizen door Duitsland, ook met IC. En de groep kan maximaal 9 personen zijn. Een kaartje kost 45 euro.
 • Hans Jacobs

  2 maanden geleden
  Wat een kulverhaal. Het secundaire spoorwegnet is slechter dan de oekraiene. Neem maar een tent mee om te overnachten.

Arnhem e.o.