De naam van de nieuwe Spotify-lijst: Nieuw uit Gelderland. De dame op de achtergrond is van de band FRÉ.
Volledig scherm
PREMIUM
De naam van de nieuwe Spotify-lijst: Nieuw uit Gelderland. De dame op de achtergrond is van de band FRÉ. © Poppunt Gelderland

Spotify-lijst met nieuwe muziek uit Gelderland

Luister hierARNHEM - Een lijst met alle nieuwe muziek uit Gelderland, maakt niet uit welk genre. Met zowel nieuwe projecten als De Niemanders als oude bekenden als Terra Volta.  Als je de lijst op shuffle zet, wordt je per nummer verrast door ‘scherpe hiphop-tracks’ die worden afgewisseld met ‘delicate singer-songwriters’ en net zo makkelijk weer overgaan in punk of elektronische muziek. Dat zijn de woorden van Imke Loeffen, talentmakelaar bij Poppunt Gelderland, over de nieuwe Spotify-lijst ‘Nieuw uit Gelderland’.

Imke Loeffen in gesprek voor Booster.
Volledig scherm
Imke Loeffen in gesprek voor Booster. © Marlies Bosma

Loeffen is blij met de muzieklijst op de populaire streamingdienst. ,,Het laat zien wat Gelderse artiesten allemaal te bieden hebben.” Ook laat het de variatie van muzikanten en genres zien die de popscene van deze provincie rijk is.

De lijst is een initiatief van zowel talentenplatform Poppunt Gelderland als pop mediakanaal 3voor12 Gelderland. Ze worden hierbij geholpen door andere hun netwerk van platforms en poppodia in de verschillende hoeken van Gelderland. Hierdoor wordt de lijst gevarieerd en is er voor ieder wat wils.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.