Sprookjesfestival Arnhem bekroont ‘té gekke’ vrijwilliger

VideoARNHEM - Op de slotdag van het Sprookjesfestival, zondag, is vrijwilliger Anouk Pauwels bekroond met het Gouden Sprookjesei.

De onderscheiding wordt jaarlijks door de organisatie van het Arnhemse evenement uitgereikt aan een persoon die optimisme, blijdschap en toekomst in de stad brengt. Dat is wat met het Sprookjesfestival ook wordt beoogd.

Pauwels, compleet beduusd van de onderscheiding, treedt in de voetsporen van oud-evenementenmanager Wiebe Uithof van de gemeente Arnhem, binnenstadsondernemer en gemeenteraadslid René Kraaijenbrink en de aardvarkens van Burgers’ Zoo. 

Quote

Via jou geven we alle vrijwilli­gers een pluim

Karin Terwisse, Sprookjesfestival

Gekkigheid

Volgens organisator Karin Terwisse komt Pauwels de prijs juist nu toe omdat deze editie van het Sprookjesfestival in het teken stond van gekkigheid. ,,En jij bent een té gekke vrijwilliger. Via jou geven we ook alle vrijwilligers een dikke pluim, want zonder hen kunnen we zo'n festival niet neerzetten.‘’   

Pauwels rijdt door weer en wind op haar bakfiets met vlaggetjes en posters waarop het festival wordt aangekondigd. Ze heeft een tasje bij de hand met punaises en plakband om het materiaal overal in de stad op te hangen.

Ze zet zich op die manier ook in voor andere organisaties en evenementen in de hoek van de cultuur. Daaronder zijn festival De Luie Hond, Theater aan de Rijn, Theater Het Hof en Museum Arnhem. ,,Het is mijn passie”, zegt Pauwels.

Koets

Op de laatste van negen dagen Sprookjesfestival konden kinderen in de binnenstad met sprookjesfiguren op de foto en een rijte maken in de koets van prinses Arnerijntje. 

De hoofdrol van het festival werd dit jaar vertolkt door de 18-jarige Carme Koetschruiter uit Beneden-Leeuwen, studente van de theateropleiding van ROC Rijn IJssel in Arnhem. ,,Als klein meisje droomde ik er van prinses te zijn. Ik heb er van genoten, vooral ook van de kinderen die er op af kwamen.” De prinses werd zondagmiddag uitgezwaaid op het Land van de Markt.

Organisator Karin Terwisse (derde van links) bekroont vrijwilliger Anouk Pauwels (derde van rechts) met het Gouden Sprookjesei van het Sprookjesfestival.
Volledig scherm
Organisator Karin Terwisse (derde van links) bekroont vrijwilliger Anouk Pauwels (derde van rechts) met het Gouden Sprookjesei van het Sprookjesfestival. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.