In het gebied rond winkelcentrum Kronenburg in Arnhem-Zuid ziet de gemeente kansen voor versnelde woningbouw. In dit al flink versteende gebied moet dan wel ook worden geïnvesteerd in de omgeving, niet in het minst in meer groen. Archieffoto: Rolf Hensel
Volledig scherm
PREMIUM
In het gebied rond winkelcentrum Kronenburg in Arnhem-Zuid ziet de gemeente kansen voor versnelde woningbouw. In dit al flink versteende gebied moet dan wel ook worden geïnvesteerd in de omgeving, niet in het minst in meer groen. Archieffoto: Rolf Hensel © Rolf Hensel

Spurt met woningbouw in centrum Arnhem en in Kronenburg

ARNHEM - Binnen drie jaar wil Arnhem een begin maken met de bouw van bij elkaar meer dan duizend woningen in het Bestuurskwartier nabij het centrum, het Coberco-terrein, bij winkelcentrum Kronenburg en in de wijk Vredenburg.

20 reacties

 • roberto

  3 maanden geleden
  Bestemmingsplan voor een dorp Arnhem, geen uitstraling.
 • erik roelofs

  3 maanden geleden
  En laat daar nou ook al volop aan gewerkt worden. Rond Kronenburg, bij UWV kantoor en het supergrote oude OHRA kantoor in Vredenburg. Worden allemaal woningen.
 • erik roelofs

  3 maanden geleden
  Spurt??????Al jarenlang ligt t Coberco terrein te verpauperen en zou er eindelijk vorig jaar gebouwd gaan worden.Toen kwam er gedoe over parkeren ondergronds, en nu wordt dat weer bovengronds.Het duurt allemaal veel te lang in Arnhem. Ook Nijmeegseweg, hoge toren op de dijk van Malburgen, het Rijnhalgebied, de zuidelijke binnenstad die maar niet afkomt.Kijk eens hoe voortvarend Nijmegen momenteel zowel in de stad, het Waalfront, Waalhaven én Waalsprong doorpakt. In Arrnhem is het momenteel niet veel meer dan een paar buurtjes in Schuytgraaf. Waar ligt dat toch aan? 
 • Billie84

  3 maanden geleden
  Je weet wel dat dit alleen kan door annexatie? Of de Provincie Gelderland moet eindelijk wakker worden en de regio Arnhem Nijmegen in twee grote gemeentes indelen (gemeente Arnhem en gemeente Nijmegen). 
 • Billie84

  3 maanden geleden
  Ook daar heb ik weinig tot nog nooit op het Nijmeegs draadje gereageerd. ;) Ik weet wel waar en wat ik plaatst, het meest recente is 2 maanden geleden ofzo waarbij ik aangaf dat ik het jammer zou vinden als Nijmegen de bakstenen vierkanten toren hoofdstad van Gelderland zou worden. Dus geen afgunst, integendeel ik wens Nijmegen meer ambitie toe als het gaat om de esthetische waarde van gebouwen. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Heftige bodycambeelden van fotograaf tijdens rellen in Eindhoven
  Play

  Heftige bodycam­beel­den van fotograaf tijdens rellen in Eindhoven

 2. Michiel en Wendy verrassen agenten met kroketten en taart
  Play

  Michiel en Wendy verrassen agenten met kroketten en taart

Arnhem e.o.