Stad Arnhem speelt hoofdrol in opera

VideoARNHEM - Twintig jaar avontuurlijk muziektheater. Daar moet een kroon op, dachten Albert Hoex en Andries van Rossem van theatergroep De Plaats. Die kroon werd 'Arnhem, de opera', de voorstelling die van 27 juni tot en met 7 juli speelt.

Arnhem Sinfonietta neemt in de proloog Arnhemmers mee op een muzikale reis door hun stad.
Volledig scherm
Arnhem Sinfonietta neemt in de proloog Arnhemmers mee op een muzikale reis door hun stad. © Rob Wissink

Hoex en Van Rossem werken sinds de start van Muziektheater De Plaats al samen. ,,Al die tijd hebben we tegen elkaar gezegd: 'We zouden eens een echte opera moeten maken'. Het is er eerder nooit van gekomen, maar nu is-ie er dan’’, zegt artistiek en zakelijk leider Albert Hoex.

,,We hebben gezocht naar een voorstelling waarin we kunnen laten zien wat De Plaats is, wat we in twintig jaar hebben bereikt. Hoewel we de laatste jaren vooral bekend zijn vanwege ons locatietheater in heel Oost-Gelderland, vonden we dat we dit moesten doen waar we zijn begonnen: in Arnhem. Hier hebben we op ongelooflijk veel locaties gespeeld - misschien wel driehonderd en in dat opzicht zijn we schatplichtig aan de stad.’’

Arnhem, de opera kent een klassieke indeling. Een proloog of ouverture van tien minuten, drie delen, Dag, Nacht en Blauw Uur, van elk een half uur en een epiloog of coda van tien minuten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.