Een hond met een muilkorf. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een hond met een muilkorf. Foto ter illustratie. © ANP

Stad moet veiliger: Arnhem wil agressieve honden gaan muilkorven

ARNHEM - Met speciaal ‘bijtbeleid’ wil de gemeente Arnhem parken en straten in de stad veiliger maken. Agressieve honden moeten aan de lijn en als het uit de hand loopt, moeten ze worden gemuilkorfd. In het uiterste geval kan de overheid de dieren in beslag nemen en af laten maken.

5 reacties

 • stefan sluis

  1 maand geleden
  Hond niet onder appèl betekend maatregelen nemen. Daarmee bescherm je je omgeving, maar ook de hond tegen een eventueel spuitje of inbeslagname. Daarnaast zou ik ook graag zien dat kleine hondjes (jack russel, teckel etc) ook een opvoeding genieten. Want ook die bijten, maar dat zie je niet groot uitgemeten in de krant, want dat is geen 'gevaarlijke' hond. Leuk, maar ik hoef ook een jack russel niet aan mijn kuit te hebben hangen.
 • Fred Schuit

  1 maand geleden
  Opvallend is hoe agressiever en gevaarlijker een vechthond er uitziet; hoe simpeler de baasjes uit de ogen kijken.
 • Anne Koiter

  1 maand geleden
  Meteen muilkorven! Mijn zoontje van vier werd een keer opgejaagd in zo’n Arnhems park door een loslopende rottweiler. Toen ik de bazin aansprak kreeg ik als reactie dat het een losloop gebied voor honden was. Mijn reactie daarop was dat ik nergens een bod had gezien dat kinderen aangelijnd moesten worden. Heb haar toen aangesproken dat ze haar hond niet onder controle had en dat haar hond dus niet kon loslopen...dan krijg je echt een vervelden discussie. Met muilkorven is het dan meteen klaar.
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  En de baasjes van deze honden een verbod op het houden er van geven.
 • Wil Kaap

  1 maand geleden
  Inderdaad al die loslopende honden zijn een plaag geworden. Hier moet stevig op worden gehandhaafd, ook op het poepen overal. Ook in de binnenstad is het regelmatig een ramp. Ook al die honden die aan zo'n lange lijn lopen, ik dacht dat kort aangelijnd een verplichting was. De gemiddelde hondbezitter trekt zicht nergens wat van aan en kijkt de andere kant op. Dus handhavers kom op en doe je plicht.
 1. Beheerder repareerde waterleiding vlak naast drugslab: ‘Dit was fucking Hollywood, niet normaal’
  PREMIUM
  1

  Beheerder repareerde waterlei­ding vlak naast drugslab: ‘Dit was fucking Hollywood, niet normaal’

  Op een duimbreed afstand van het megalab met 600 kilogram crystal meth dat de politie vorige week donderdag oprolde in Arnhem repareerde de beheerder van opslagbedrijf MultiStorage afgelopen winter een kapotte waterleiding. ,,Ik ben er toen heel dichtbij geweest, bij dat verborgen lab. Ik heb dat de afgelopen dagen even op me in laten dalen. Voor hetzelfde geld hadden ze daar met getrokken mitrailleur voor me gestaan.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Lukt het onze verslaggever Startschotgala-kaarten te scoren?
  Play

  Lukt het onze verslagge­ver Startschot­ga­la-kaar­ten te scoren?

 2. Politie schiet ongewapende 13-jarige dood in VS
  Play

  Politie schiet ongewapen­de 13-jarige dood in VS

Arnhem e.o.