Volledig scherm
Het Rembrandt Theater aan het Velperplein in Arnhem. © Gerard Burgers

Stadsbioscoop Rembrandt in Arnhem stopt ermee

ARNHEM - De Arnhemse Stadsbioscoop Rembrandt stopt ermee. Dat heeft het bestuur dinsdag bekendgemaakt.

Op 31 december draait de laatste film in de bioscoop aan het Velperplein. De tegenvallende bezoekersaantallen in combinatie met de plannen voor een nieuwe bioscoop bij de Rijnhal hebben ervoor gezorgd dat exploitant Pim Hermeling stopt. „De brief van het Arnhemse college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad over de mogelijke komst van Euroscoop was voor ons de druppel”, zegt Hermeling. „Ik weet wel dat het nog helemaal niet zeker is dat de nieuwe bioscoop komt, maar de markt is inmiddels zo onrustig dat ik het niet verantwoord vind om te investeren in Rembrandt.”

Bezoekers
Stadsbioscoop Rembrandt heeft nog geen jaar geleden de deuren geopend, nadat Pathé was vertrokken naar het nieuwe pand bij het station. „In het begin viel het aantal bezoekers tegen. Dat is later wel bijgetrokken, maar met 30.000 bezoekers blijven we ver weg van de 100.000 of misschien wel 150.000 bezoekers die we nodig hebben voor een succesvolle exploitatie”, zegt Hermeling. „Als we dan in 2018 een nieuwe bioscoop krijgen met 15 zalen, dan moet je je afvragen of een investering nog wel zinvol is.”

Wil je ons uitgebreid laten weten wat je van de sluiting vindt? Stuur dan een mail naar redactie.arnhem@gelderlander.nl onder vermelding van 'Rembrandt'. Meld ook je voor- en achternaam en woonplaats.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.