Stadsdichter op de markt

Mensen in ArnhemJesse Laport (27) is net onderweg naar de markt. ,,Ik dacht: ik ga wat fruit kopen.” De stadsdichter van Arnhem volgt een veganistisch dieet. ,,Ik stop mezelf vooral vol met groenten, fruit en noten.” 

Maar, benadrukt hij, Laport wil niemand wat opleggen. ,,Als ik op bezoek ben, eet ik wat de pot schaft. Ik ben niet zo’n fan van een ander je moraal opdringen.” Laport groeide op in Arnhem, woonde even in Rotterdam waar hij naar eigen zeggen verliefd op werd, maar keerde toch weer terug naar de Gelderse hoofdstad. 

Naast schrijver en performer is hij ook copywriter en sinds kort stemacteur. ,,Het is best confronterend om op het podium te staan; ik ben ook altijd open geweest over mijn angsten daarbij. Stemacteren is wat dat betreft veiliger.”

Volledig scherm
Jesse Laport © Rens Plaschek
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.