De grote zaal van Stadstheater Arnhem. Het gebouw is dringend toe aan een renovatie.
Volledig scherm
De grote zaal van Stadstheater Arnhem. Het gebouw is dringend toe aan een renovatie. © Marc Pluim

Stadstheater Arnhem, Introdans en Oostpool willen samen in één gebouw

ARNHEM - Eén gebouw voor Stadstheater Arnhem, dansgezelschap Introdans en theatergroep Oostpool. Dat is de nadrukkelijke wens van de drie Arnhemse cultuurinstellingen. ,,Dan kan er echt iets bijzonders ontstaan.”

5 reacties

 • Billie84

  2 jaar geleden
  'Vreemd dat ik daar tijdens mijn vele bezoeken nooit iets van gemerkt heb. Ik vind het een erg fijn gebouw met een mooie sfeer.' Heeft dat dan met het gebouw te maken of eerder dat het personeel er alles aan heeft gedaan om de gast niets van deze gebreken te laten merken? Tevens naar mijn weten, zal de oudbouw niet worden afgebroken maar gerenoveerd, de lelijk puist (de jaren 70 aanbouw) die staat daarentegen wel op de nominatie om gesloopt te worden en dat de oude ingang weer in ere word hersteld. 
 • Bos

  2 jaar geleden
  Is het echt zo erg met het Stadstheater? Vreemd dat ik daar tijdens mijn vele bezoeken nooit iets van gemerkt heb. Ik vind het een erg fijn gebouw met een mooie sfeer. En trouwens, als je toch miljoenen wilt uittrekken voor cultuur, laat dat a.u.b. bij de mensen op het podium terechtkomen ipv te investeren in steen, glas en staal.
 • MKiender

  2 jaar geleden
  Ophouden met alle verwoestingen van de stad. Er is meer verwoest na de oorlog van de prachtige stad Arnhem dan tijdens de oorlog. Hoe denk je dat komende generaties aankijken tegen de blokkendoos bebouwing die nu in de historische binnenstad geperst wordt. Kijk eens naar de omgeving Rozet en de blokkendoos voor de kerk, allemaal voor de dagdromen van cultuurfreaks zonder historisch besef en zonder oog voor de menselijke maat. Nog los van wat het weer gaat kosten.
 • Yup

  2 jaar geleden
  Mooie plannen. Maar betekent het dat de huidige schouwburg wordt afgebroken en dat Arnhem wéér een stukje oude architectuur kwijtraakt?
 • PeterR

  2 jaar geleden
  Dromen staat vrij, maar de gemeente moet nu eindelijk eens een streep trekken.Al decennialang is de politiek helemaal idolaat van de cultuursector, er zijn tientallen miljoenen in gestopt, maar nog steeds verschijnen er berichten dat je voor cultuur beter in Nijmegen kunt zijn. Het is wat je krijgt als je je niet richt op de verlangens van de consumenten, maar op de producenten, in dit geval het eilandje rond Artez, hooguit 10 procent van de stad.En dat verhaal dat cultuur iets oplevert voor de economie is ook al honderd keer doorgeprikt.Genoeg is genoeg, anderen willen ook weleens wat.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Actievoerders weggestuurd bij Nijmeegs stadhuis na korte bezetting
  Play

  Actievoer­ders wegge­stuurd bij Nijmeegs stadhuis na korte bezetting

 2. Twee klanten op 19.000 m2: Loods 5 in Duiven is weer open
  Play

  Twee klanten op 19.000 m2: Loods 5 in Duiven is weer open

Arnhem e.o.