Industriepark Kleefse Waard in Arnhem waar de biomassacentrale van Veolia moet komen.
Volledig scherm
Industriepark Kleefse Waard in Arnhem waar de biomassacentrale van Veolia moet komen. © IPKW

Staten willen meer inzicht in biomassa: ‘Ik zie door de bomen het bos niet meer’

ARNHEM - De biomassacentrales moeten terug op de Gelderse politieke agenda. De provinciale PvdA wil in oktober een bijeenkomst houden om meer inzicht te krijgen in nut en noodzaak van de centrales. 

13 reacties

 • T1plotseling

  2 jaar geleden
  Rutteland, anno 2019
 • ongezouten

  2 jaar geleden
  In veel derde wereld landen kookt men nog vaak gedwongen op houtvuren. Dat leidt dan tot kaalslag van de plaatselijke begroeiing waardoor er erosie van het ardoppervlak ontstaat en er zo ook kostbare landbouw- en weidegronden verloren gaan. En dit veroorzaakt weer voedselschaarste. Dan moet er elders kostbare natuur ontgonnen worden om daar overnieuw te kunnen beginnen. Om die cirkel te doorbreken sturen wij uit het westen dan zonnepanelen naar die mensen zodat ze elektrisch kunnen koken. En waarschijnlijk gaan wij dan straks het hout van die mensen voor een prikkie kopen. Om te verbranden. 
 • Wim

  2 jaar geleden
  Groot verschil. Tenminste biomassa is echt veel beter. Alleen zijn er nog teveel misstanden.
 • Wim

  2 jaar geleden
  Zonder hele strikte eisen voor duurzaamheid is het een bende rondom biomassa. Ook veel bomen uit natuurgebieden gaan volledig de biomassacentrale in. Niet overal, maar wel te vaak. De Provincie heeft veel macht dit bij te sturen. Maak nu eens die vuist!
 • Romulus

  2 jaar geleden
  “Ik zie door de bomen het bos niet meer”. Er is hoop voor Karin Jeurink. Na de komst van biomassacentrales zal er straks geen bos meer zijn.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.