Volledig scherm
Arnhem liep uit voor de opening van Station Arnhem Centraal op 19 november 2015. © Archieffoto Rolf Hensel

Station Arnhem heet alweer een jaar Arnhem Centraal

ARNHEM - Het is een jaar geleden dat het nieuwe Station Arnhem officieel werd geopend en een nieuwe naam kreeg: Station Arnhem Centraal.

Met de openingshandeling op 19 november 2015 kwam een einde aan een bouwproces van 18 jaar in het Arnhemse stationsgebied. Het gebouw van architect Ben van Berkel (UNStudio) met de opmerkelijke vormen baarde wereldwijd opzien. Tot in Brazilië en China werd het nieuwe Arnhemse station bewierookt.

Prijzen
Het station won nationale en internationale (beton)prijzen, kreeg de prijs 'Dak van het Jaar' en scoorde een eervolle vermelding bij de competitie 'Beste Gebouw'. Arnhemmers kenden de Heuvelink Publieksprijs toe aan het station.

Regen
Tegelijk bleek niet alles koek en ei. Tot nog maanden na de opening lekte het tijdens en na regenbuien op diverse plekken in de nieuwe stationshal. Inmiddels behoren de grootste problemen tot het verleden. De lekkages die er nog zijn, worden onder de loep genomen door een team van specialisten.

Bekijk hieronder de geschiedenis van het project - van 1987 tot 2015 - in een interactieve graphic, met veel illustraties en videoreportages.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.