De voedselbank.
Volledig scherm
De voedselbank. © ANP

Steeds meer ZZP'ers naar Voedselbank

ARNHEM - Volgens voorzitter Tom Hillemans van de Stichting Voedselbanken Nederland, regio Arnhem ontvangen enkele tientallen kleine zelfstandigen sinds 2012 wekelijks een voedselpakket. "Zij verdienen te weinig om voldoende levensmiddelen te kunnen kopen", zegt Hillemans.

Uit het jaarverslag over vorig jaar blijkt dat de Voedselbank in dat jaar een forse groei heeft doorgemaakt. "De lokale Voedselbank Arnhem hielp aan het begin van vorig jaar 720 gezinnen aan voedsel. Eind 2012 was dat aantal alweer opgelopen naar 850 gezinnen", zegt Hillemans. De lokale Voedselbank bestaat behalve uit Arnhem uit zeven omliggende gemeenten, zoals Rheden, Renkum, Lingewaard en Overbetuwe. Gezien de economische situatie verwacht Hillemans dat de groei zich verder zal voortzetten. "Daar houden wij ernstig rekening mee." Opvallend vindt hij de aanmeldingen van vooral zzp'ers. "Door de recessie krijgen we met nieuwe doelgroepen te maken."

  1. Crisisteams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandige ondernemers tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Crisis­teams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandi­ge onderne­mers tijdens coronacri­sis

    ARNHEM - Bijna 5000 zelfstandige ondernemers in Arnhem en omringende gemeenten hebben via de gemeenten een aanvraag ingediend voor financiële ondersteuning tot aan het bestaansminimum. In Arnhem alleen gaat het om 2.500 zelfstandigen zonder personeel en kleine ondernemers met enkele personeelsleden. Crisisteams zetten alle zeilen bij om veel uitkeringen nog voor de Pasen uit te betalen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.