‘Wie het nieuws een beetje volgt, hoort en ziet dat de wolf wordt neergezet als de Jeffrey Dahmer onder de dieren. Een gewetenloze seriemoordenaar, die het vooralsnog vooral op ‘onze’ schapen heeft gemunt.’
Volledig scherm
PREMIUM
‘Wie het nieuws een beetje volgt, hoort en ziet dat de wolf wordt neergezet als de Jeffrey Dahmer onder de dieren. Een gewetenloze seriemoordenaar, die het vooralsnog vooral op ‘onze’ schapen heeft gemunt.’ © Getty Images/iStockphoto

Stel dat de de wolf zou kunnen praten, dan zou hij niet alleen in de restverdediging schieten, maar ook in de aanval

Column Remco KockHet komt nu wel heel dichtbij: de wolf heeft toegeslagen in Schaarsbergen. Op deze site was een bloederige, geblurde foto te zien van een in de keel gebeten pony.

6 reacties

 • Bert Stuiver

  2 maanden geleden
  Leuk stukje. Gezien de reacties is de ironische humor niet door iedereen begrepen. Neem nu toch niet alles zo serieus mensen!
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  2 maanden geleden
  Slimmerd, het probleem is dat dat beest niet doodt om te eten, want waarom liggen er dan soms tig dode en zelfs halfdode ,half verscheurde en lijdende, dieren? Voor eten heb je maar eentje nodig toch? Het is gewoon een moordenaar
 • Jules Vismale

  2 maanden geleden
  Ik heb zo het idee dat ze in Nederland beter waterbuffels, kamelen, dromedarissen en elandantilopes kunnen gaan fokken die betere melk, wol en leer produceren en zij zijn ruimschoots tegen wolven opgewassen.
 • M.H. Gerrits

  2 maanden geleden
  Leuk stukje beste Remco, maar de schaapherders en Roodkapje hebben het ook niet makkelijk! De schaapherders rest straks niet anders dan omgeschoold worden en jager worden. Wellicht kunnen we dan lokale columnschrijvende postbezorgers leren grazen. Anders zien we door het gras de wolven niet meer.
 • Gerrit Louter

  2 maanden geleden
  Had de Hr. de kock gezien zijn eerdere werken als columnist verstandiger ingeschat , dit gekakel als een kip zonder kop , slaat nergens op . mensen eten inderdaad vlees , maar de dieren die hier voor speciaal worden gefokt , zijn op een humane wijze aan hun einde gekomen , en niet bruut in stukken gescheurd en vermoord...dus gaan we er maar vanuit dat de Hr. de Kock bij het schrijven van dit artikel op dat moment zijn verstand op nul , en zijn blik op oneindig had staan... beterschap !

In samenwerking met indebuurt Arnhem