Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Lex van Lieshout

‘Stel spitsstrook A50 permanent open’

VideoARNHEM - De spitsstrook langs de A50 moet permanent opengesteld worden als de maximumsnelheid op die weg van 120 naar 100 gaat. Op die manier kunnen files worden voorkomen.

Dat pleidooi komt van bedrijfsverenigingen VNO-NCW Midden en MKB-Nederland Midden in een reactie op de aankondiging dat op termijn de snelheid op het wegdeel tussen de knooppunten Waterberg en Beekbergen naar beneden gaat. Die maatregel wil het rijk nemen zodra de doortrekking van de A15 van Ressen naar de A12 gereed is. De verlaging van de snelheid betekent een mindere uitstoot van stikstof en moet de extra uitstoot op de A15 en de A12 door het te verwachten extra verkeer compenseren.

De maximumsnelheid op de A50 is als de spitsstrook open is ook al 100 kilometer per uur. Dat dat straks van 6 uur 's ochtend tot 11 uur 's avonds permanent is, zeggen de belangenorganisaties te begrijpen, omdat dat de doortrekking van de A15 mogelijk maakt. En dat is economisch van belang, bijvoorbeeld voor de transportsector in Achterhoek en Liemers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.