Volledig scherm
Stephan tijdens Sint Maarten. © Rolf Hensel

Stephan (9) is eindelijk verlost van speciaal onderwijs (video)

ARNHEM - Het kan snel gaan. Een jaar geleden was het ondenkbaar dat Stephan Becker (9) met Sint Maarten zingend langs de deuren zou gaan. Hij heeft spraak-, en taalmoeilijkheden en zat daarom tot deze zomer in het speciaal onderwijs.

Daar kwijnde hij weg. „Sommige kinderen zitten in het speciaal onderwijs op hun plek. Stephan niet. We dachten dat hij op de situatie gericht onderwijs zou krijgen. Maar hij kwam vaak diep ongelukkig thuis en voelde zich dom, terwijl hij dat niet is”, zegt vader Daniël.

'Gelukkig plek'
Ouders Daniël en Wanda trokken langs reguliere basisscholen om Stephan daar onder te brengen. Tevergeefs. Wanda: "Maar na twee jaar was er gelukkig plek op de Pieter Jongelingschool."

Hecht en dynamisch
Stephan is één van de vier kinderen in het gezin Becker. Die Arnhemse familie vormt een hecht en dynamisch gezin. De Gelderlander volgt hen een jaar lang in een wekelijkse rubriek, iedere dinsdag te lezen in de editie Arnhem.

Meer volgen
Maar wil je ook video's, foto's en meer zien? Bijvoorbeeld over een Griekse bruiloft, de zoektocht van Ralph naar een geschikte middelbare school en de droom van Nathalie om kunstenares te worden? Ga dan naar onze speciale pagina via dg.nl/beckers

In deze video stelt de Arnhemse familie Becker zich voor.

De Gelderlander volgt een jaar lang de Arnhemse familie Beckersin een wekelijkse rubriek, iedere dinsdag te lezen in de editie Arnhem. Maar wil je ook video's, foto's en meer zien? Bijvoorbeeld over een Griekse bruiloft, de zoektocht van Ralph naar een geschikte middelbare school en de droom van Nathalie om kunstenares te worden? Ga dan naar onze speciale pagina via dg.nl/beckers

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.