Kate Winslet en Leonardo di Caprio in de speelfilm 'Titanic'.
Volledig scherm
Kate Winslet en Leonardo di Caprio in de speelfilm 'Titanic'. © PR

Sterren kijken op de opening van Focus Filmtheater Arnhem

ARNHEM - Sterren kijken. Niet alleen op het witte doek, maar ook letterlijk. Dat kan vrijdagavond tijdens het officiële openingsfeest van Focus Filmtheater Arnhem aan het Audrey Hepburnplein. Vanaf het openluchttheater op het dak kun je sterren kijken met sterrenwacht Presikheaven.

Om 21.00 uur zwaaien de deuren voor het publiek open voor de feestelijke start van het nieuwe filmhuis, dat al enkele weken open is. Daaraan voorafgaand is een programma voor uitsluitend genodigden. Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem verzorgt de officiële openingshandeling.

Torensteeg

In de nieuwbouw is ‘in alle hoeken en gaten iets te beleven’, belooft Focus. Zo verzorgt gospelkoor G-Roots een optreden op de centrale trap in het gebouw, die verwijst naar de Torensteeg die vroeger op die plek liep. Er is een multidimensionale theatervoorstelling en bezoekers kunnen zelf een synthesizer bouwen.

Natuurlijk is er tijdens het ‘feest met, voor, door en van de stad’ veel aandacht voor het medium film. In de kleine zalen draaien speciale programma’s van festival Go Short en Gelders Doek. In de grote zaal van Focus is er 'Titanic'-karaoke; meezingen ‘met de hartverscheurende romantiek’ van die kaskraker uit\ 1997.

Het nieuwe Focus Filmtheater Arnhem aan het Audrey Hepburnplein.
Volledig scherm
Het nieuwe Focus Filmtheater Arnhem aan het Audrey Hepburnplein. © William Moore
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.