Volledig scherm
Kate Winslet en Leonardo di Caprio in de speelfilm 'Titanic'. © PR

Sterren kijken op de opening van Focus Filmtheater Arnhem

ARNHEM - Sterren kijken. Niet alleen op het witte doek, maar ook letterlijk. Dat kan vrijdagavond tijdens het officiële openingsfeest van Focus Filmtheater Arnhem aan het Audrey Hepburnplein. Vanaf het openluchttheater op het dak kun je sterren kijken met sterrenwacht Presikheaven.

Om 21.00 uur zwaaien de deuren voor het publiek open voor de feestelijke start van het nieuwe filmhuis, dat al enkele weken open is. Daaraan voorafgaand is een programma voor uitsluitend genodigden. Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem verzorgt de officiële openingshandeling.

Torensteeg

In de nieuwbouw is ‘in alle hoeken en gaten iets te beleven’, belooft Focus. Zo verzorgt gospelkoor G-Roots een optreden op de centrale trap in het gebouw, die verwijst naar de Torensteeg die vroeger op die plek liep. Er is een multidimensionale theatervoorstelling en bezoekers kunnen zelf een synthesizer bouwen.

Natuurlijk is er tijdens het ‘feest met, voor, door en van de stad’ veel aandacht voor het medium film. In de kleine zalen draaien speciale programma’s van festival Go Short en Gelders Doek. In de grote zaal van Focus is er 'Titanic'-karaoke; meezingen ‘met de hartverscheurende romantiek’ van die kaskraker uit\ 1997.

Volledig scherm
Het nieuwe Focus Filmtheater Arnhem aan het Audrey Hepburnplein. © William Moore
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bouwers en boeren protesteren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmisbruik’
    UPDATE EN VIDEO

    Bouwers en boeren proteste­ren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmis­bruik’

    ARNHEM - Tientallen bouwers en boeren uit de regio Barneveld hebben zich deze avond met zwaar materieel verzameld in Arnhem om een statement te maken tegen in hun ogen onrechtvaardig politieoptreden. Aanleiding daarvoor zijn twee bouwers die naar het politiebureau moesten komen: ze worden ervan verdacht met een bus een motoragent te hebben afgesneden. De demonstranten zijn door de politie naar de Markt bij het provinciehuis gestuurd.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.