Volledig scherm
Demonstratie tegen de komst van zorgmijders naar de Paasbergflat. © Erik van 't Hullenaar

Stichting Onderdak in beroep tegen besluit over Paasbergflat

ARNHEM - De stichting Onderdak gaat in beroep tegen de Arnhemse beslissing om geen cliënten met psychiatrische problemen onder te brengen in de Paasbergflat. Tot die tijd kunnen de vijf cliënten in de flat in wijk De Paasberg blijven. 

Met de komst van cliënten van de stichting Onderdak ontstond er veel onrust in de omliggende wijken Geitenkamp en Paasberg. De bewoners voelden zich overvallen en vreesden overlast van de in totaal veertig cliënten met een psychiatrisch probleem en ex-gedetineerden. Het leidde tot veel protest in de wijken en een demonstratie op het grasveld voor de Paasbergflat.

Vijf cliënten

Burgemeester en wethouders besloten eind mei om een streep te zetten door de plannen van de stichting Onderdak. Er zou geen woonbestemming rusten op de flat. De vijf cliënten moesten voor woensdag 3 juli de Paasbergflat hebben verlaten.

De stichting is tegen het besluit van het college in beroep gegaan en heeft een voorlopig voorziening aangevraagd. Dat houdt in dat de cliënten in ieder geval in de voormalige bejaardenflat mogen blijven wonen tot aan de uitspraak van de voorzieningenrechter. Het kort geding dient dinsdag 9 juli.

De stichting Onderdak wenst geen commentaar te geven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.