De Paasbergflat in Arnhem.
Volledig scherm
De Paasbergflat in Arnhem. © Erik van 't Hullenaar

Stichting OnderDak trekt het boetekleed aan: ‘Communicatie plan Paasberg was niet goed’

ARNHEM - De stichting OnderDak loopt zich het vuur uit de sloffen om iedereen bij te praten over de plannen in voormalig zorgcentrum De Paasberg in Arnhem. Mogelijk zijn deze week nog de eerste informatiebijeenkomsten over de opvang van veertig cliënten. 

Stichting OnderDak trekt het boetekleed aan.

,,De communicatie rond onze intrek in zorgcentrum De Paasberg is niet goed gegaan. We zijn druk bezig om met alle partijen in gesprek te gaan. Daar zijn we vandaag mee begonnen”, vertelt Lucia Stortelder van de stichting. 

Huurcontract

De stichting OnderDak vangt mensen op zoals overlastgevers, ex-gedetineerden en daklozen. Hiervoor huurt de stichting reguliere woningen in woonwijken in Arnhem en wijde omgeving.

In het voormalige zorgcentrum De Paasberg aan de Bronbeeklaan wil OnderDak veertig cliënten opvangen. Hiervoor tekende de vastgoedtak van de stichting, Onder1Dak Beheer, een maand geleden het huurcontract. 

Op 1 mei woonden de eerste zes cliënten al in het pand. De stichting besloot nadien de communicatie met de omgeving op gang te brengen.

Dat heeft veel kwaad bloed gezet in de wijken rond de Paasbergflat. Bewoners lazen de artikelen over de overlast die bewoners van de Johan de Wittlaan in Arnhem ondervonden van OnderDak en vrezen die overlast nu in hun wijken. 

Witte Vlinder

Quote

Een huisarts moet zich bijvoor­beeld bekwaam voelen voldoende medische hulp te verlenen.

Huisarts Hannek Wibbelink op NextDoor

De stichting OnderDak heeft gisteren gesproken met vertegenwoordigers van de gemeente en met de directie van basisschool De Witte Vlinder.

,,Ik heb het gevoel dat de stichting OnderDak niet heeft gerealiseerd dat bijna alle kinderen op onze school in de Geitenkamp wonen. Deze wijk is niet op de hoogte gebracht van de plannen met De Paasberg.  Dan sla je als organisatie de plank behoorlijk mis”, zegt directeur Roswitha Goldsmid.

Op het sociaal netwerk Nextdoor stelt huisarts Hanneke Wibbelink dat zij niet op de hoogte is gebracht door de stichting. Ze had dat wel ‘logisch en wenselijk gevonden’.

,,Een huisarts moet zich bijvoorbeeld bekwaam voelen voldoende medische hulp te verlenen. Of in staat zijn samen met andere hulpverleners de vereiste zorg te bieden. Dit station is gepasseerd. Er wonen al cliënten die zorg nodig hebben”, schrijft de huisarts op Nextdoor.

Stortelder van OnderDak erkent dat er fouten zijn gemaakt en wil zo snel mogelijk een gesprek met de huisarts.

,,Daarnaast houden we voor de ouders van de leerlingen van De Witte Vlinder. Ook gaan we de wijken Geitenkamp en De Paasberg in voor informatieavonden.”

Mogelijk wordt de informatieavond voor de buurten donderdagavond gehouden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.