Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © William Hoogteyling

‘Stikstofuitspraak funest voor economie en klimaatplannen Gelderland’

ARNHEM - De economie en ambitieuze klimaatplannen van Gelderland zijn in groot gevaar, nu het Nederlandse stikstofprogramma volgens de Raad van State niet deugt. Dat zeggen gedeputeerden Peter Drenth en Jan van der Meer tegen dagblad De Gelderlander. ,,De bouw van een windmolen moet nu van te voren gecompenseerd worden. Ondoenlijk.”

49 reacties

 • Fietser

  4 jaar geleden
  Nederlandse boeren(organisaties) proberen al jaren boven afgesproken en wettelijk vastgestelde plafonds te ontwikkelen. Deze ruimte is er gewoon niet.Kijk naar derogatie en de fijnstofknelpunten en ammoniakplafonds. De ruimte is opgebruikt. De ruimte is in het verleden vergeven.Zoveel ruimte als stoppers geven kunnen bestaande bedrijven groeien, meer niet.
 • Fietser

  4 jaar geleden
  De RvS uitspraak ziet op uitbreiding van veehouderijen als grootproducenten van N.Alles dat er verder bij gesleept wordt door deze CDA GS’er is onzin.De PAS was vanaf de introductie onwerkbaar en nu oordeelt de hoogste rechter gewoon dat het systeem niet deugt. Meer niet.Om dit soort reacties deugt politiek niet.
 • Anton

  4 jaar geleden
  Zoals de VVD, ChristenUnie en het CDA inderdaad.
 • Piet

  4 jaar geleden
  Anders gezegd, we mogen dus nu van de EU onze infrastructuur niet uitbreiden cq. verbeteren omdat dat slecht is voor het milieu? M.a.w. de dagelijkse files genereren geen extra uitstoot? Over kortzichtig beleid gesproken...
 • Fietser

  4 jaar geleden
  Beste Henry: stikstof is N, heel wat anders dan CO2.Even nadenken en dan pas reageren, graag.

In samenwerking met indebuurt Arnhem